13.05.2019 10:00

Voor welke Eredivisie-plekken wordt er nog gestreden?

Ajax heeft zich zondag officieus tot Eredivisie-kampioen gekroond. In theorie kan PSV woensdag nog over de Amsterdammers heenwippen, maar dan moet het een San Marino-achtige uitslag neerzetten. Maar welke belangen staan er voor woensdag nog allemaal op het spel?

Vlak onder Ajax en PSV zijn de plaatsen voor de nummers drie en vier eveneens al vergeven: Feyenoord en AZ Alkmaar. Ook in de strijd tegen degradatie zijn de meeste plooien gestreken. In de vorm van NAC Breda is de directe degradant namelijk bekend. Dat SBV Excelsior en De Graafschap nacompetitie gaan spelen staat eveneens vast, maar wie van deze clubs zestiende en zeventiende worden is nog van belang voor het playoff-schema.

De grootste belangen staan er op het spel voor de play-offs om Europees voetbal. Vitesse, FC Utrecht en Heracles Almelo zijn zeker van deelname aan die play-offs, maar om het resterende ticket strijden nog drie clubs. FC Groningen, dat woensdag tegen FC Emmen speelt, heeft de beste papieren na afgelopen weekend. Als zij winnen, nemen ze deel aan de play-offs. Laten ze dat na, kan Willem II (dat ADO Den Haag treft) over de Groningers klimmen.

In theorie kan ook ADO Den Haag nog het laatste playoff-ticket bemachtigen, maar dan moeten zij met grote cijfers winnen van Willem II en moet FC Groningen met flinke hard onderuit gaan bij FC Emmen. Die kans is ongeveer net zo klein als dat Ajax woensdagavond de schaal alsnog uit handen geeft.

– Klik hier om naar de Eredivisie-ranglijst te gaan – 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner