15.05.2019 07:45

El Ghazi met Villa naar Wembley voor 180 miljoen-duel

Aston Villa heeft zich geplaatst voor de finale van de play-offs om promotie naar de Premier League. Dat deed de ploeg van Anwar el Ghazi door het tweeluik tegen West Bromwich Albion na strafschoppen te beslissen. Na verlenging stond het 1-0, terwijl het afgelopen week nog 2-1 werd voor Aston Villa (uitgoals tellen niet zwaarder in de Engelse play-offs). 

De van Lille OSC gehuurde El Ghazi, die dit seizoen met 31 competitieduels een belangrijke kracht is voor Aston Villa, stond tegen West Bromwich Albion in de basis. In verlenging, na 101 minuten, werd de voormalig aanvaller van onder meer Ajax en Sparta Rotterdam gewisseld. Tijdens de penaltyreeks zag El Ghazi Aston Villa-doelman Jed Steer excelleren. De sluitpost keerde de eerste twee strafschoppen van West Bromwich Albion waarna Tammy Abraham de beslissende tegen de touwen schoot.

Zodoende heeft Aston Villa zich geplaatst voor de finale die bekend staat om het 180 miljoen euro-duel. Zoveel geld staat er namelijk op het spel. De winnaar van de play-offs krijgt dat bedrag uitgekeerd en bij handhaving in de Premier League het volgende seizoen loopt dat bedrag op tot ongeveer 300 miljoen euro. Vorig seizoen was Aston Villa al dichtbij promotie, maar toen werd in de finale verloren van Fulham FC (0-1). De Londense ploeg promoveerde destijds dus naar de Premier League, maar daar degradeerde het dit seizoen weer uit.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner