16.05.2019 13:00

Luuk de Jong de beste Eredivisie-speler van 2018/19

Luuk de Jong is volgens de grote Nederlandse media* de beste Eredivisie-speler van het seizoen 2018/19. De aanvaller van PSV, die eveneens topscorer is geworden, wordt op korte afstand gevolgd door twee Ajacieden.

Waar de Jong een gemiddeld cijfer van 6,74 heeft ontvangen, moeten Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech het met een net iets lager gemiddeld cijfer doen op de Voetbal.com-spelersranking. De verdediger en aanvaller annex middenvelder van Ajax sluiten het Eredivisie-seizoen af met respectievelijk een 6,72 en 6,71. De top vijf wordt gecompleteerd door PSV'er José Angeliño (6,58) en Vitesse-spelmaker Martin Ødegaard (6,53).  

Eindcijfers van de vijf beste Eredivisie-spelers van dit seizoen: 

 1. Luuk de Jong (PSV) – 6,74
 2. Matthijs de Ligt (Ajax) – 6,72
 3. Hakim Ziyech (Ajax) – 6,71
 4. José Angeliño (PSV) – 6,58
 5. Martin Ødegaard (Vitesse) – 6,53  

Ajax hofleverancier Beste Elftal
Hoewel de Ajax-spelers net naast de hoogste klassering op de Voetbal.com-spelersranking hebben gegrepen, zijn de Amsterdammers wel het beste vertegenwoordigd in het Team van het Seizoen. Deze is opgebouwd op basis van de cijfers van de spelersranking. Ajax heeft naast De Ligt en Ziyech ook Nicolás Tagliafico, Frenkie de Jong en Dušan Tadić in totaal vijf spelers bij de beste elf. Twee spelers vertegenwoordigen de clubs Feyenoord en PSV, terwijl AZ Alkmaar en Vitesse allebei één afgevaardigden hebben. 

Eredivisie Team van het Seizoen 2018/19:

 1. Kenneth Vermeer (Feyenoord
 2. Matthijs de Ligt (Ajax)
 3. Nicolás Tagliafico (Ajax)
 4. José Angeliño (PSV)
 5. Frenkie de Jong (Ajax)
 6. Adam Maher (AZ Alkmaar)
 7. Martin Ødegaard (Vitesse)
 8. Hakim Ziyech (Ajax)
 9. Luuk de Jong (PSV)
 10. Robin van Persie (Feyenoord)
 11. Dušan Tadić (Ajax)

* De in de lijst weergegeven cijfers zijn een gemiddelde van de Nederlandse media De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Er worden alleen spelers in de lijst opgenomen die minimaal 50% van de wedstrijden hebben gespeeld en daarin ook een cijfer hebben ontvangen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner