18.05.2019 10:00

El Khayati beste ADO-speler deze eeuw in Eredivisie

ADO Den Haag heeft een prima jaar gedraaid in de Eredivisie. De negende plaats gaf uiteindelijk geen recht op play-offs, maar toch kon coach Alfons Groenendijk tevreden zijn. Vooral over de prestaties van Nasser El Khayati.

De 30-jarige aanvallende middenvelder was namelijk enorm belangrijk voor zijn ploeg dit seizoen. Zeker in de eerste seizoenshelft stal hij de show en weerhield hij in zijn eentje ADO van degradatiezorgen. Ondanks dat na de winterstop de klad er een beetje inkwam, overlegt hij aan het eind van de rit nog steeds indrukwekkende cijfers. De Marokkaan scoorde in totaal zeventien keer en gaf twaalf assists. Geen enkele ADO-speler was deze eeuw zo vaak bij een goal betrokken als El Khayati. Hij verdubbelde daarmee zijn persoonlijke record qua doelpuntenproductie in het profvoetbal. Afgelopen seizoen stokte de teller namelijk op acht goals. 

El Khayati neemt dit seizoen de vierde plek in op de ranglijst van meest waardevolle spelers. Hij moet alleen de Ajacieden Dusan Tadic en Hakim Ziyech én PSV-spits Luuk de Jong voor zich dulden. El Khayati was echter belangrijker voor zijn ploeg dan die topspelers. ADO scoorde dit seizoen in totaal 58 keer, waardoor de technicus bij exact 50% van de Haagse doelpunten betrokken was.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner