21.05.2019 08:00

Ajax spendeert nu al meer dan PSV's recordseizoen

Ajax weet dat het enkele sterkhouders gaat verkopen aankomende zomer. Frenkie de Jong verkast al zeker naar FC Barcelona, terwijl ook spelers als Matthijs de Ligt, Hakim Ziyech, David Neres en Donny van de Beek worden begeerd door Europese topclubs.

Daarom is Ajax-technisch directeur Marc Overmars al druk bezig om de selectie op orde te brengen voor volgend seizoen. Eerder legde hij al Răzvan Marin, Kjell Scherpen en Kiki Pierie vast. Maandag kwam daar de Argentijnse international Lisandro Martínez bij. De centrale verdediger, die ook op linksback uit de voeten kan, kostte de Amsterdammers zeven miljoen euro. Daardoor gaf Ajax in totaal nu al meer dan 28 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. 

Dat bedrag ligt nu al hoger dan het hele seizoen waarin PSV het meeste geld ooit uitgaf aan transfers. Dat was in 2011/12, toen de Eindhovenaren met geld smeten en in totaal voor 27,25 miljoen euro spelers kochten. Destijds verkasten onder meer Dries Mertens, Georginio Wijnaldum, Jetro Willems en Kevin Strooman naar PSV.

De inkomende transfers van Ajax voor het seizoen 2019/20:

  1. Răzvan Marin: €12,5 miljoen
  2. Lisandro Martínez: €7 miljoen
  3. Kik Pierie: €5 miljoen
  4. Kjell Scherpen: €4 miljoen
    Totaal: €28,5 miljoen

Ajax' uitgaven zijn natuurlijk flink, maar toch kan de club nog over zwarte cijfers buigen. Dat komt door de megaklapper die het maakte met de verkoop van Frenkie de Jong. De middenvelder verkast deze zomer voor 75 miljoen euro naar FC Barcelona. Ook wordt de transfer van Maximilian Wöber definitief afgerond. Sevilla FC huurde de Oostenrijker vanaf januari van Ajax, maar betaalt aankomende zomer 10,5 miljoen euro. 

De vertrekkende transfers van Ajax voor het seizoen 2019/20:

  1. Frenkie de Jong: €75 miljoen
  2. Maximilian Wöber: €10,5 miljoen
    Totaal: €80,5 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner