25.05.2019 11:00

Feyenoord had meeste pech met bal op aluminium

Feyenoord draaide een mager jaar in de Eredivisie. De ploeg van de vertrekkende coach Giovanni van Bronckhorst eindigde weliswaar op de derde plaats die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal, toch waren de prestaties wisselvallig. Het zat het team dan ook niet mee.

Feyenoord raakte dit seizoen namelijk in totaal het vaakst van alle achttien Eredivisieclubs het aluminium. In totaal schoten of kopten de Rotterdammers de bal liefst 26 keer op de paal of de lat. De voorsprong op de andere pechvogels in de Eredivisie is groot: landskampioen Ajax volgt met negentien pogingen die het net niet lieten bollen. Mochten al die ballen van Feyenoord uiteindelijk alsnog een doelpunt hebben opgeleverd, had Feyenoord op 101 treffers gestaan na afloop van het seizoen.

Berghuis
De allergrootste pechvogel van de Eredivisie is dan ook logischerwijs een speler van de nummer drie. Aanvaller Steven Berghuis schoot acht keer op de paal of de lat. De 27-jarige aanvaller ondernam dit seizoen in totaal negentig pogingen, wat dus betekent dat bijna tien procent van zijn schoten op het houtwerk belandden. De veertienvoudig Oranje-international sloot het seizoen af met twaalf doelpunten in de competitie.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner