23.05.2019 11:15

Laatste speeldag Serie A: nog 4 degradatiekandidaten

Het is bijna niet voor te stellen, maar met nog één wedstrijd te gaan kan ACF Fiorentina uit de Serie A degraderen. Die kans is wel heel klein, want de ploeg uit Florence heeft een Ajax-achtige voorsprong qua punten en doelsaldo op de concurrent.

De Amsterdammers mochten in de Eredvisie de laatste competitiewedstrijd met meer dan 10-0 verliezen en dan kon het nog kampioen zijn. Dat geldt ook voor ACF Fiorentina, al staat bij de Italiaanse ploeg lijfsbehoud op het spel. Waar Frosinone Calcio en Chievo Verona al zeker zijn van degradatie strijden Genoa CFC, Empoli FC, Udinese Calcio en ACF Fiorentina met zijn vieren voor drie Serie A-tickets. Eén van die teams daalt af naar de Serie B. Genoa CFC staat er het slechtst voor en moet in een rechtstreeks duel winnen van ACF Fiorentina en dan is het alsnog afhankelijk van Empoli FC (speelt uit bij Inter) en Udinese Calcio (speelt uit bij Cagliari Calcio). 

> Klik hier of op onderstaande afbeelding om naar de Serie A-stand te gaan < 

Ook bovenin razendspannend
Niet alleen in de staart van de Serie A is het ongekend spannend, ook strijden er nog vier ploegen voor twee Champions League-tickets voor het volgende seizoen. Het Atalanta van Hans Hateboer en Marten de Roon staat er geweldig voor en is bij winst op Sassuolo Calcio zeker van deelname aan het miljardenbal. Echter kan de ploeg bij een gelijkspel of nederlaag nog het prestigieuze toernooi ontlopen. Dan moeten Inter, AC Milan en eventueel AS Roma winnen. Laatstgenoemde ploeg kan zich nog plaatsen voor de Champions League, maar kan ook overal naast grijpen als het zelf verliest en Torino FC wint van Lazio Roma. 

> Klik hier of op onderstaande afbeelding om naar de Serie A-stand te gaan < 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner