23.05.2019 13:00

Discutabel record PSV: langst bovenaan, geen landstitel

PSV streed dit seizoen tot de laatste speelronde in de Eredivisie samen met Ajax om het landskampioenschap. Uiteindelijk moest de ploeg zijn meerdere erkennen in de Amsterdammers. Dat terwijl de ploeg van Mark van Bommel een recordaantal dagen bovenaan stond. 

Althans, de Eindhovenaren stonden 225 dagen bovenaan in de Eredivisie maar grepen toch naast de titel. Dat is een record, want nooit eerder voerde een Eredivisie-ploeg zo lang de ranglijst aan zonder dat het na 34 wedstrijden met de schaal in handen stond. De onttroonde kampioen van 2017/18 neemt het twijfelachtige record over van Ajax. De hoofdstedelingen stonden in het seizoen 2015/16 liefst 218 dagen bovenaan, maar liepen de titel toch mis door een 1-1 gelijkspel bij De Graafschap in de laatste wedstrijd van het seizoen. 

Ondanks een 4-0 zege op FC Utrecht en een 1-2 bij Fortuna Sittard tijdens de eerste twee duels van dit seizoen deed AZ Alkmaar het nog net iets beter. Daardoor greep PSV pas in de derde speelronde de koppositie. Die stond het niet meer af tot speelronde 29, waarin het met 3-3 gelijkspeelde bij PSV. Omdat Ajax in datzelfde speelweekend met 1-4 won bij Willem II nam de ploeg van Erik ten Hag de eerste plek over. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner