23.05.2019 14:45

Toptalent van Bosz besliste vaakst een Bundesliga-duel

Peter Bosz werkt bij Bayer Leverkusen met de grootste talenten ter wereld. Eén daarvan is Kai Havertz. De negentienjarige aanvallende middenvelder is een creatief brein, maar daarnaast ook ontzettend belangrijk met treffers.

Van alle spelers in de Bundesliga maakte het tienertalent namelijk de meeste doelpunten die een overwinning opleverden. Havertz scoorde afgelopen seizoen zeventien keer en liefst acht goals daarvan leverde Bayer Leverkusen de driepunter op. Geen enkele speler had zo'n grote inbreng bij directe zeges als de drievoudig international van Duitsland. 

Marco Reus volgt achter Havertz op de tweede plaats, de Borussia Dortmund-aanvaller maakte namelijk zes winnende doelpunten. Op plek drie vinden we vijf spelers terug die allemaal vijf keer beslissend waren met hun treffer. Daarvan zijn er twee oude Eredivisie-bekenden: Milot Rashica van Werder Bremen (ex-Vitesse) en spits Wout Weghorst namens VfL Wolfsburg. Hij kwam in de Eredivisie uit voor AZ Alkmaar en Heracles Almelo. In de Keuken Kampioen Divisie droeg Weghorst ook het shirt van FC Emmen. 

Bundesliga-spelers met de meeste matchwinners in 2018/19:

  1. Havertz – 8 winnende goals
  2. Reus – 6 winnende goals
  3. Sancho, Rashica, Lewandowski, Weghorst, Alcácer – 5 winnende goals

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner