23.05.2019 17:00

19 jaar terug: piepjonge Van Bommel maakt wondergoal

Mark van Bommel stond als voetballer altijd te boek als een spijkerharde middenvelder, maar de huidige trainer van PSV pikte regelmatig zijn doelpuntje mee. Daar zaten af en toe aantal heerlijke treffers tussen, zoals die Van Bommel maakte op 23 mei 2000.

Precies negentien jaar geleden speelde het Nederlands elftal voor spelers jonger dan 21 jaar het Europees Kampioenschap in Slowakije. Van Bommel was één van de opgeroepen spelers door trainer Han Berger. Tijdens het openingsduel met Kroatië won Jong Oranje met 1-2, mede door een ongelooflijk mooie treffer van Van Bommel. De toenmalige speler van PSV kreeg op eigen helft de bal voor zijn voeten en besloot uit te halen. Van ongeveer vijftig meter knalde de middenvelder de bal over de verbouwereerde Stipe Pletikosa.

In de selectie van Jong Oranje zat nog één speler die zou uitgroeien tot een wereldspeler: Dirk Kuyt. De aanvaller zat dat duel echter op de bank, Jan Vennegoor of Hesselink, Victor Sikora en Anthony Lurling kregen dat duel de voorkeur. Ondanks de 2-1 zege tegen de Kroaten strandden de Nederlandse talenten in de groepsfase door nederlagen tegen Tsjechië (3-1) en Spanje (0-1). Bij de Spanjaarden was Xavi één van de basisspelers. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner