25.05.2019 16:16

Blank pakt 2 records in 5 duels, Higler wappert met geel

Erwin Blank kreeg afgelopen seizoen maar een handvol wedstrijden onder zijn leiding in de Eredivisie, maar daarin heeft hij wel discutabele records gepakt. Hij floot het vaakst en gaf de meeste kaarten in één wedstrijd.

Blank floot afgelopen seizoen wedstrijden in de Eredivisie (vijf), Eerste Divisie (veertien), Tweede Divisie (drie), KNVB Beker (twee) en één duel in de Belgische Eerste klasse B. In zijn vijf wedstrijden op het hoogste Nederlandse niveau pakte hij twee records. Bij VVV-Venlo - Heracles Almelo (0-1) en VVV-Venlo - ADO Den Haag (2-0) trok Blank zes keer geel in één wedstrijd, geen andere scheidsrechter gaf er meer.

Gemiddeld floot Blank dertig keer per wedstrijd voor een overtreding, ook het meeste van alle scheidsrechters. Daarin was Willem II - De Graafschap (3-2) zijn uitschieter naar boven. Hij zag 36 onreglementaire acties op het veld in Tilburg afgelopen maart, waarvan er vijf van een dusdanig zware aard waren dat Blank zich genoodzaakt zag een gele kaart te trekken.


Overzicht van alle scheidsrechters afgelopen seizoen


Kuipers laat veel toe
Aan de andere kant van het spectrum staat Björn Kuipers. De volgens UEFA beste scheidsrechter van Nederland floot gemiddeld het minst vaak per wedstrijd. Kuipers had 22 wedstrijden onder zijn leiding en daarin floot hij negentien keer per wedstrijd een speler terug. Maar áls Kuipers een overtreding zag, dan was het in zijn ogen wel vaak een hele zware. Samen met Serdar Gözübüyük gaf hij de meeste rode kaarten: acht stuks.

Higler trekt veel geel
Dennis Higler en Allard Lindhout floten 25 wedstrijden afgelopen seizoen, het meeste van alle scheidsrechters. Groot verschil zit er wel in de statistieken van die wedstrijden. Higler gaf het vaakst van alle scheidsrechters een gele kaart: 89 keer. In evenveel wedstrijden zit Lindhout een heel stuk lager. Hij gaf maar 62 keer geel. En ook in de rode kaarten zit een groot verschil tussen beide arbiters. Higler trok zes rode kaarten, Lindhout maar drie keer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner