26.05.2019 12:34

VIDEO: Scheidsrechter scoort in de Derde Divisie

Een zeer opmerkelijk moment voltrok zich zaterdagmiddag bij Harkemase Boys-HSV Hoek in de Derde Divisie. Scheidsrechter Maurice Paarhuis kreeg de bal bij toeval tegen zich aan, die rolde over de lijn en hij keurde het doelpunt vervolgens goed.

Bij een 3-1 voorsprong voor Harkemase Boys kwam de bal na een scrimmage tegen Paarhuis aan. Die probeerde zijn been weg te trekken, maar daardoor kreeg de bal juist alleen maar extra vaart richting het doel. Spelers van Harkemase Boys konden de bal niet meer voor de lijn wegwerken, waarna Paalhuis niets anders kon dan het doelpunt goedkeuren: 3-2. Gelukkig voor de arbiter was het geen cruciale goal, de thuisploeg liep nog uit naar een 4-2 zege.

Extra pech voor Harkemase Boys
Het is al redelijk uniek om een doelpunt tegen te krijgen door toedoen van een scheidsrechter, maar de timing maakt het allemaal nog ongelukkiger. Was de wedstrijd een week later gespeeld, had het doelpunt niet geteld. Per 1 juni worden de regels veranderd. Als een partij voordeel heeft van een ongelukkig balcontact van een scheidsrechter, zal er voortaan een scheidsrechtersbal worden gegeven. Nu wordt er nog doorgespeeld of er niets is gebeurd, zoals ook gebeurde op Sportpark de Bosk in Harkema.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner