01.06.2019 10:00

CL-avontuur finalisten langs de meetlat

Liverpool FC en Tottenham Hotspur FC nemen het vanavond in Madrid tegen elkaar op in strijd om de Champions League-bokaal. De Engelse grootmachten beleefden allebei een succesvol seizoen in het Europese clubtoernooi. Voetbal.com legt de prestaties van de twee grootmachten langs de meetlat.

Liverpool FC
De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum was wisselvallig in de groepsfase, met nederlagen alle poulegenoten: Paris Saint-Germain, SSC Napoli én Rode Ster Belgrado. Daarna kwam de ploeg van Jürgen Klopp echter op stoom. FC Bayern München en FC Porto werden met weinig moeite aan de kant gezet, waardoor het in de halve finale FC Barcelona trof.

In Camp Nou ging Liverpool met 3-0 onderuit en het leek gedaan met de kampioenskandidaat in de Premier League. Een comeback van de meest indrukwekkende vorm volgde echter, waardoor FC Barcelona met een 4-0 nederlaag én uitschakeling naar Spanje werd gestuurd. Het is niet de meest eenvoudige route, maar wel degene die Liverpool naar de eerste Champions League-zege sinds 2005 moet helpen.

Tottenham Hotspur FC
Tottenham kende ook geen vlekkeloze aanloop richting de finale. Het mag eigenlijk een wonder heten dat de ploeg van Mauricio Pochettino de finale heeft bereikt. Over het mirakel in de halve finale tegen Ajax, waarin het in de slotseconden een finaleticket bemachtigde, is genoeg gezegd. Echter overwinterde de Londense club ook al ternauwernood. In een poule met FC Barcelona, PSV en Inter kroop het door het oog van de naald.

Nadat het relatief eenvoudig Borussia Dortmund uitschakelde, volgde opnieuw een ontsnapping tegen Manchester City. Spurs kreeg gedurende deze campagne enorm veel doelpunten tegen en daar lijkt dan ook de valkuil te liggen. In twaalf wedstrijden incasseerde het liefst zeventien treffers. Zelf scoorde Tottenham twintig maal in het miljoenenbal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner