02.06.2019 13:30

Engeland had een derde van selectie in Europese finales

Door de finales van de Champions League en de Europa League, met vier Engelse deelnemers, heeft bondscoach Gareth Southgate pas maandag zijn hele selectie voor het Nations League-duel met het Nederlands elftal compleet.

Bondscoach Ronald Koeman ziet alleen Liverpool-spelers Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk later aansluiten. Dat is bij de Engelsen wel anders. Zij ontvangen namelijk maandag pas de acht overige selectieleden. Een slechte voorbereiding op het duel van aanstaande donderdag tegen Oranje. Afgelopen woensdag speelde Ross Barkley de Europa League-finale met Chelsea tegen Arsenal.

CL-finale
Zaterdag namen Liverpool-spelers Trent Alexander Arnold, Joe Gomez en Jordan Henderson het in de Champions League-finale op tegen Danny Rose, Dele Alli, Eric Dier en Harry Kane van Tottenham Hotspur FC. Dat had nóg erger kunnen uitpakken als Kieran Trippier en Harry Winks van Spurs het tot de definitieve selectie hadden geschopt. Zij kregen echter op het laatste moment te horen dat zij niet bij de 23 namen zaten die gaan strijden om Nations League-winst.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner