29.05.2019 08:00

Vitesse-klaagzang gebillijkt, meeste wedstrijden ooit

Vitesse greep dinsdagavond naast een ticket voor de voorrondes van de Europa League. FC Utrecht was in de finaleronde van de play-offs met 0-2 te sterk voor de Arnhemmers, wat genoeg was na de 1-1 uit de heenwedstrijd.

Bij de ploeg uit Gelderland werd er wederom geklaagd over de vermoeidheid. "Het was een lang seizoen: we zijn als eerste begonnen en als laatste klaar. We wonnen geen tweede ballen, dat is het eerste symptoom van het feit dat je niet fit genoeg bent. We hadden veel blessures, moesten in de rust ook twee keer wisselen, jongens die niet of maar één keer hadden getraind moesten spelen. We hebben verloren door ons gebrek aan frisheid", liet trainer Leonid Slutskiy weten.

Kijken we naar de cijfers, dan klopt dat verhaal. Vitesse speelde nooit meer wedstrijden in één seizoen dan in het huidige. In totaal eindigde de nummer vijf van de reguliere competitie op 46 wedstrijden, een evenaring van het record. Het enige andere seizoen waarin het eveneens tot 46 wedstrijden kwam, was in 2017/18, precies een jaar geleden dus. De vermoeidheid bij Vitesse kan dus zeker hebben opgespeeld, al speelde het succesvolle Ajax nog veel meer wedstrijden: 56 in totaal.

De wedstrijdverdeling van Vitesse in dit recordseizoen: 

  • Eredivisie – 34 duels
  • Play-offs – 4 duels
  • Europa League – 4 duels
  • TOTO KNVB beker – 4 duels
    Totaal aantal wedstrijden: 46 duels

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner