29.05.2019 09:30

Europa League-kwelgeest Feyenoord wacht degradatie

In augustus van 2018 leek het huidige seizoen een ongelooflijk mooie te worden voor het Slowaakse FK AS Trenčín. De ploeg won over twee duels met 5-1 van Feyenoord in de voorronde van de Europa League. 

Het was een sprookje voor FK AS Trenčín. Echter verliep het seizoen vervolgens totaal niet zoals men had gehoopt. In de play-offs voor het Europese toernooi werd het alsnog uitgeschakeld door AEK Larnaca waardoor de groepsfase niet werd bereikt. Geen schande, aangezien het al drie voorrondes had overleefd, waaronder het grote Feyenoord. Het competitieverloop is veel kwalijker te noemen. 

FK AS Trenčín, dat in 2012 promoveerde naar het hoogste niveau, eindigde het reguliere seizoen namelijk op plaats negen waardoor het play-offs speelde om degradatie. Om die reden werd de Nederlandse trainer Ricardo Moniz, inmiddels met SBV Excelsior gedegradeerd, op straat gezet. In de play-offs om degradatie zette het een desastreuze reeks neer, waardoor het op de voorlaatste plaats eindigde. Rechtstreekse degradatie werd nog ontlopen, maar inmiddels zit de ploeg in een playoff-tweeluik verwikkeld met FK Poprad.

En het heenduel is dramatisch verlopen voor FK AS Trenčín. FK Poprad zegevierde namelijk dinsdagavond met 2-0 door treffers van Stanislav Šesták en Adam Pajer. Hoewel de Feyenoord-beul nog een return te gaan heeft om het recht te trekken, lijkt degradatie naar het tweede niveau dichterbij dan handhaving in de Super Liga. Dat zou dramatisch zijn voor de ploeg die in 2014/15 en 2015/16 nog tweemaal landskampioen werd. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner