29.05.2019 15:00

Waarom PSV aandachtig toeschouwer is bij de EL-finale

Hoewel de Europese finales nog moeten worden gespeeld, kijken clubs alweer naar de kwalificatiewedstrijden voor het volgende seizoen. Zo ook PSV, dat op 23 of 24 juli start in de tweede voorronde van de Champions Leauge.

De Eindhovenaren stromen in die fase van het kwalificatietoernooi in en weten dat er nog maar vijf tegenstanders zijn waartegen het kan spelen. Daarbij is het wel afhankelijk van de uitkomst van de finale van woensdagavond in de Europa League, welke in Baku (Azerbeidzjan) gespeeld gaat worden tussen de Londense clubs Chelsea FC en Arsenal FC. Voor PSV is het gunstig wanneer de Gunners het toernooi winnen. 

Als Chelsea FC namelijk de Europa League wint, zijn het Zwitserse FC Basel en het Griekse Olympiakos de mogelijk tegenstanders voor PSV. Dat zijn direct pittige opgaves voor de ploeg van Mark van Bommel. Indien Arsenal FC de Europa League-bokaal lift, treft PSV op papier makkelijkere tegenstanders: LASK Linz (Oostenrijk), Viktoria Plzeň (Tsjechië), İstanbul Başakşehir F.K. (Turkije). Bij laatstgenoemde staat onder meer Eljero Elia, voormalig speler van Feyenoord en FC Twente, onder contract. 

Mogelijke tegenstanders van PSV in de tweede voorronde van de CL:

 • Als Chelsea de EL wint:
  FC Basel (Zwitserland)
  Olympiakos (Griekenland)
   
 • Als Arsenal de EL wint:
  LASK Linz (Oostenrijk)
  Viktoria Plzeň (Tsjechië)
  İstanbul Başakşehir F.K. (Turkije)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner