29.05.2019 22:50

Chelsea viert feest bij eerste Emery-uitschakeling ooit

Unai Emery heeft voor de eerste keer in zijn loopbaan een knockout-wedstrijd in de Europa League verloren. De Spaanse trainer kon Arsenal FC niet naar de eindzege loodsen. Die eer was toebedeeld aan Chelsea FC, dat met 4-1 veel te sterk was voor The Gunners. 

Dat Emery verloor, was opvallend. De oefenmeester was met zijn ploegen sinds 2013/14 vier keer actief in het tweede Europese toernooi en telkens haalde hij minstens de finale. Sterker nog, de voorgaande drie edities waaraan hij deelnam, wist hij het toernooi te winnen met Sevilla FC. Met Arsenal FC leek hij hard op weg om een vierde eindzege daaraan toe te voegen, maar in de eindstrijd speelde het ondermaats.

De laatste vier edities van Emery in de Europa League:

  • 2018/19 – uitgeschakeld in de finale met Arsenal FC
  • 2015/16 – toernooiwinnaar met Sevilla FC
  • 2014/15 – toernooiwinnaar met Sevilla FC
  • 2013/14 – toernooiwinnaar met Sevilla FC

De eerste helft was bijzonder saai. Met rust stond het 0-0, iets wat in de laatste zeventien edities slechts tweemaal eerder voorkwam. Na rust brandde het duel los, Olivier Giroud opende de score. Het was de elfde treffer van de Fransman in het toernooi waarmee hij topscorer werd. Slechts één speler scoorde ooit vaker in één seizoen in de Europa League: Radamel Falcao deed dat tweemaal met zeventien en twaalf treffers. Ook Pedro en Eden Hazard (twee goals) scoorden namens Chelsea FC. Tussendoor kwam Alex Iwobi namens het armetierige Arsenal FC nog op het scoreformulier.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner