30.05.2019 12:30

Ajax op Barça na meeste schoten in Champions League

Ajax heeft dit seizoen zijn visitekaartje afgegeven in Europa. De Amsterdammers kenden een heroïsch seizoen in de Champions League en bereikten de halve finale. Dat deed het niet door achterover te leunen, maar door flink aan te vallen.

Dat toont zich in de cijfers als het gaat om aantal schoten dit seizoen in het miljardenbal. De ploeg van Erik ten Hag ondernam namelijk 185 pogingen in totaal. Alleen FC Barcelona schoot vaker. De Catalanen, die net als Ajax in de halve finale strandden, kwamen in totaal tot 199 pogingen. Achter Ajax volgt finalist Tottenham Hotspur, dat in de finale twee schoten moet lossen om de Eredivisie-kampioen te achterhalen.

Clubs met de meeste schoten dit seizoen in de Champions League:

 1. FC Barcelona – 199 schoten
 2. Ajax – 185 schoten
 3. Tottenham Hotspur – 183 schoten
 4. Machester City – 181 schoten
 5. Liverpool FC – 172 schoten

Als we kijken naar de individuele prestaties, dan staat Ajacied Hakim Ziyech bovenaan qua schoten van alle spelers die dit seizoen minuten maakten in de Champions League. De vleugelaanvaller ondernam in totaal 42 pogingen dit seizoen in het grootste Europese clubtoernooi. Alleen FC Barcelona-aanvoerder Lionel Messi kwam in de buurt van Ziyech. De Argentijnse supervedette schoot eenmaal minder dan de Marokkaan, al speelde Messi wel één wedstrijd minder.

Spelers met de meeste schoten dit seizoen in de Champions League:

 1. Hakim Ziyech – 42 schoten
 2. Lionel Messi – 41 schoten
 3. Mohamed Salah – 32 schoten
 4. Cristiano Ronald – 31 schoten
 5. Marcus Rashford – 26 schoten
  Kun Agüero – 26 schoten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner