31.05.2019 13:45

Het ooit zo ambitieuze Anzhi lijkt profstatus te verliezen

Anzhi Makhachkala moet vrezen voor zijn status als professionele club. Nu de ploeg uit de Russische Premier Liga is gedegradeerd lijkt het vanwege de enorme schulden niet in staat om de licentie op orde te krijgen voor het tweede niveau melden media uit Rusland.

Daarmee lijkt er een einde te komen aan een ogenschijnlijk ambitieus project die jaren geleden was begonnen. Nadat de club in 2009 promoveerde naar het hoogste niveau trokken er onder leiding van een steenrijke eigenaar steeds meer topspelers naar Anzhi Makhachkala. In 2011 waren dat eerst Roberto Carlos en de in Amsterdam geboren Moubarak Boussoufa. De club werd dat seizoen knap vijfde waardoor het Europees voetbal ging spelen. Onder meer Yuriy Zhirkov en Samuel Eto'o verkasten naar de hoofdstad van de deelrepubliek Dagestan. Bovendien trok het in Guus Hiddink een ervaren en in Rusland bekende oefenmeester aan. In 2013 werd Anzhi Makhachkala dan ook knap derde.  

Echter kwam er in augustus plotseling een einde aan het ambitieuze voetbalproject, toen de eigenaar Soelejman Kerimov van gedachte veranderde en weigerde geld te steken in de club. Anzhi Makhachkala was vervolgens genoodzaakt de grote sterren weer te verkopen, waardoor het in 2014 degradeerde naar het tweede niveau. Het jaar erop promoveerde de club direct weer, maar na het lopende seizoen moet de club vrezen voor zijn voorbestaan. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner