01.06.2019 08:00

Project Jong Oranje start met ruime zege op Mexico

Jong Oranje heeft vrijdagavond een overtuigende zege geboekt op het Olympisch elftal van Mexico: 5-1. Op De Vijverberg zag bondscoach Erwin van Looi een sterke start van zijn zogeheten Project Jong Oranje.

Na 2015 en 2017 liep Jong Oranje ook het Europees Kampioenschap van 2019, dat op 16 juni begint, mis. In de meest recente kwalificatie eindigde het op een straatlengte achterstand van Jong Engeland op de tweede plaats van groep 4, maar behoorde Nederland niet tot de beste nummers twee om via play-offs alsnog een EK-ticket af te dwingen. Met Project Jong Oranje wil Van Looi het vlaggenschip van de KNVB jeugd nieuw leven inblazen, wat vrijdagavond een succesvolle start kende.

In de basisopstelling stonden twee debutanten. Kjell Scherpen verdedigde het doel en Ludovit Reis begon op het middenveld. Noa Lang (Ajax), Owen Wijndal (AZ), Mike van de Meulenhof (PSV) en Mitchell van Bergen (sc Heerenveen) waren ook voor het eerst bij de selectie gehaald.

In de oefenzege op Mexico kroonden Calvin Stengs en Donyell Malen zich tot uitblinkers. Met beide een doelpunt en een assist zorgden zij al voor een snelle 2-0 voorsprong. Via een eigen doelpunt van Erick Aguirre, een nieuwe treffer van Malen en Cody Gakpo werden een vijftal doelpunten gemaakt.

Road to 2021
Na drie mislukte kwalificaties moet Jong Oranje er koste wat het kost in 2021 bij zijn. In september start de kwalificatie, die via de leeftijdsgenoten van Cyprus, Portugal, Gibraltar, Noorwegen en Wit-Rusland naar de eindronde in Slovenië en Hongarije moet leiden.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner