02.06.2019 10:00

Slechts 1 CL-deelnemer verloor vaker dan Tottenham

Tottenham Hotspur ging zaterdagavond in de finale van de Champions League onderuit tegen Liverpool FC: 2-0. The Spurs kenden een moeizame weg naar de eindstrijd en verloren deze campagne liefst vijf keer.

Voor aanvang van de finale hadden Liverpool FC en Tottenham Hotspur al een record te pakken. Gezamenlijk verloren de Engelse grootmachten al acht keer, nooit eerder hadden de finalisten zo vaak verloren in de huidige opzet van de Champions League. Liverpool verloor van SSC Napoli, Paris Saint-Germain, Rode Ster Belgrado en FC Barcelona. Tottenham ging daar zaterdagavond overheen met nederlagen tegen Inter, FC Barcelona, Manchester City, Ajax en dus Liverpool. Er is maar één ploeg van alle Champions League-deelnemers die vaker onderuit ging dan Tottenham Hotspur.

AEK Athene eindigde in groep B roemloos onderaan. Alle duels tegen Ajax, SL Benfica en Bayern München werden verloren door de Grieken en zij eindigden het Champions League-seizoen met nul punten. Met in totaal zes nederlagen is AEK de enige ploeg die vaker verloor dan de verliezend finalist.

Het mag überhaupt al een klein wonder heten dat Tottenham Hotspur de finale wist te bereiken. Zes keer keek de ploeg van Mauricio Pochettino twintig minuten voor tijd tegen een achterstand aan die uitschakeling zou betekenen, waarvan alleen de laatste tegen Liverpool fataal bleek. Dat begon al met een moeizame groepsfase. Thuis tegen PSV (2-1) werd pas twaalf minuten voor tijd de gelijkmaker geforceerd, tegen Inter (1-0) viel het winnende doelpunt in de tachtigste minuut en op bezoek bij FC Barcelona (1-1) werd het benodigde punt pas vijf minuten voor tijd gepakt. In de knock out-fase viel het kwartje tegen Manchester City en Ajax in de slotseconden van de blessuretijd net de goede kant op.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner