03.06.2019 08:45

Tagliafico met hele grote afstand grootste kaartenpakker

Ajax-vleugelverdediger Nicolás Tagliafico imponeerde net als zijn teamgenoten in de Champions League, maar de Argentijn gaat naast de knappe prestaties ook op een andere manier de geschiedenisboeken in.

De 26-jarige linksback incasseerde namelijk veruit de meeste gele kaarten van alle spelers die in het Europese clubtoernooi in actie kwamen in 2018/19. In totaal werd de reserve aanvoerder van het Argentijnse nationale elftal zes keer op de bon geslingerd met een gele prent. Dat zijn minstens drie kaarten meer dan elke andere speler. Zelfs als Ajax na de groepsfase het toernooi zou zijn uitgeschakeld, had Tagliafico de meeste kaarten ontvangen. Sinds het seizoen 2014/15 (destijds FC Barcelona-speler Dani Alves) pakte geen speler zoveel karten in één Champions League-seizoen.

Tagliafico startte het in het miljardenbal in eigen stadion tegen AEK Athene met twee goals én een gele kaart. Tegen SL Benfica (2 gele kaarten), Bayern München, Juventus en Tottenham Hotspur werd de spijkerharde verdediger eveneens met een gele kaart berispt voor een te harde overtreding. Het leverde hem in totaal twee schorsingen op: in de poulefase op bezoek bij AEK Athene en de return in Turijn tegen Juventus. Het hinderde Ajax beide keren niet, want de ploeg van Erik ten Hag stapte die duels als winnaar van het veld. 

Spelers met de meeste gele kaarten dit Champions League-seizoen:

  1. Nicolás Tagliafico – 6 gele kaarten
  2. 34 spelers – 3 gele kaarten (o.a. Virgil van Dijk en Luis Suárez)
  3. 79 spelers – 2 gele kaarten

Spelers met de meeste gele kaarten in de laatste 5 Champions League-seizoen:

  1. 2018/19: Nicolás Tagliafico – 6 gele kaarten
  2. 2017/18: Taulant Xhaka – 5 gele kaarten
  3. 2016/17: Neymar – 5 gele kaarten
  4. 2015/16: David Luíz – 5 gele kaarten
  5. 2014/15: Dani Alves – 6 gele kaarten

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner