03.06.2019 13:45

De Jong steekt met kop en schouders boven iedereen uit

Luuk de Jong speelde met PSV zes Champions League-wedstrijden dit seizoen. Daarin stak hij met kop en schouders boven iedereen uit, letterlijk gezien. Geen speler in het miljardenbal won namelijk vaker een kopduel dan de spits.

Dat is nogal opvallend, aangezien de spelers van bijvoorbeeld Liverpool FC, Tottenham Hotspur, FC Barcelona en Ajax minstens zes wedstrijden meer speelden dan PSV in 2018/19 in het grootste Europese clubtoernooi. Toch wist De Jong iedereen achter zich te houden. De aanvoerder van PSV ging in totaal 88 kopduels aan en wist er daar 51 van te winnen.  

Felipe, centrale verdediger van FC Porto, volgt achter de Oranje-international. De mandekker komt met 49 gewonnen kopduels nog enigszins in de buurt van De Jong, maar de Braziliaan speelde met zijn Portugese werkgever wel vier wedstrijden meer dan PSV. Opvallend is dat er naast De Jong nog twee Nederlandse spelers in de top vijf staan met de meeste gewonnen kopduels, het centrale duo van Oranje: Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt.

De 5 spelers met de meeste gewonnen kopduels dit Champions League-seizoen:

  1. Luuk de Jong, PSV – 51 kopduels (6 wedstrijden)
  2. Felipe, FC Porto – 49 kopduels (10 wedstrijden)
  3. Matthijs de Ligt, Ajax – 46 kopduels (11 wedstrijden)
  4. Virgil van Dijk, Liverpool – 41 kopduels (12 wedstrijden
  5. Federico Fazio, AS Roma – 36 kopduels (6 wedstrijden)
    Fernando Llorente, Tottenham – 36 kopduels (9 wedstrijden)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner