04.06.2019 12:15

Heynckes verslaat Klopp als grootste Duitse trainer ooit

Jupp Heynckes is de grootste Duitse trainer die er ooit is geweest. De 74-jarige, die Bayern München viermaal onder zijn hoede had en onder meer ook Real Madrid trainde, eindigde in een stemverkiezing boven Jürgen Klopp.

Laatstgenoemde won afgelopen weekend de Champions League met Liverpool FC, maar moest het met 19% van de stemmen toch afleggen tegen Heynckes, die in totaal 38% van de stemmen kreeg. Dat blijkt uit een poll die werd opgezet door het Duitse medium Bild. Heynckes is inmiddels gestopt sinds hij Bayern München in de zomer van 2018 verliet. Of de Duitse trainer ook definitief gestopt blijft, is nog maar de vraag. Eerder kwam hij al eens uit zijn pensioen om Der Rekordmeister uit de brand te helpen. 

Eindstand verkiezing grootste Duitse trainer ooit:

 1. Jupp Heynckes – 38%
 2. Jürgen Klopp – 19%
 3. Ottmar Hitzfeld – 12%
 4. Sepp Herberger – 8%
  Otto Rehhagel – 8%
 5. Franz Beckenbauer – 6%
 6. Uddo Lattek – 5%
 7. Joachim Löw – 2%
  Helmut Schön – 2%

Het grootste kunststukje van Heynckes was het winnen van de treble met Bayern München. In het seizoen 2012/13 wist de oefenmeester met de Duitse club de Champions League, de Bundesliga en de DfB Pokal te winnen, terwijl hij aan het begin van het seizoen ook nog eens de Duitse Supercup won. Daarmee werd hij de eerste trainer die deze prestatie neerzetten met een club uit Duitsland. Lange tijd leek Heynckes met Bayern München de treble in 2018 te herhalen. De ploeg werd voortijdig landskampioen, maar verloor verrassend de finale van de beker van Eintracht Frankfurt en ging tegen Real Madrid onderuit in de halve finale van het miljardenbal. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner