08.06.2019 10:00

Voor welke club kiest De Ligt? Dit is de concurrentie

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt kan kiezen uit een complete arsenaal aan topclubs als zijn volgende broodheer. Wat is de beste keuze voor de Nederlandse tiener? Zijn concurrenten per potentiële toekomstclub.

FC Barcelona
Al maandenlang wordt De Ligt in verband gebracht met FC Barcelona, de club die ook al Frenkie de Jong van Ajax overnam. Bij Barça zal hij de concurrentiestrijd moeten aangaan met de 32-jarige routinier Gerard Pique, die 35 competitiewedstrijden speelde, Samuel Umtiti (14 wedstrijden) en Clément Lenglet (23 wedstrijden). Laatstgenoemde Fransman kwam vorig jaar voor ongeveer 35 miljoen euro over van Sevilla FC.

Manchester City
De Engelse landskampioen nam afscheid van rots in de branding Vincent Kompany, de Belg die veel successen behaalde met de Engelse topclub. Toch zit de ploeg van Pep Guardiola ruim in zijn verdedigers. John Stones, Aymeric Laporte en Nicolas Otamendi kostten bij elkaar zo’n 165 miljoen euro. Met name met Stones (25) en Laporte (ook 25) kan de club daarnaast nog jaren vooruit.

Liverpool FC
Mocht De Ligt kiezen voor een overstap naar Liverpool, dan zal hij moeten knokken voor een plek naast zijn landgenoot Virgil van Dijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal werd gekozen als speler van het jaar in Engeland en lijkt zeker van een plek in de basis. Het materiaal naast hem behoort niet tot de absolute wereldtop. Hij speelde samen met Dejan Lovren (13 wedstrijden), Joël Matip (22 wedstrijden) en Joe Gomez (16 wedstrijden).

Paris Saint-Germain
De ploeg uit Parijs wil de wereldtop bestormen en dat wil het doen met Matthijs de Ligt in het centrum. De club is bereid daarvoor diep in de buidel te tasten. De 22-jarige Thilo Kehrer geldt als een groot talent en ook Marquinhos (25 jaar) kan nog wel even mee. Thiago Silva speelt ook nog in Frankrijk, maar is 34 jaar en nadert het einde van zijn loopbaan. De drie verdedigers rouleerden dit seizoen in de Parijse achterhoede.

Juventus
Italië is bij uitstek een land waar je de kunst van het verdedigen onder de knie krijgt. De Ligt zou bij de Italiaanse topclub in de leer kunnen gaan bij de meesters van het verdedigen Giorgio Chiellini (34) en Leonardo Bonucci (32). Zij zijn goed op elkaar ingespeeld: de Italianen speelden in hun carrière liefst 302 wedstrijden samen. Juventus heeft vijf centrumverdedigers in de selectie, waarvan alleen Daniele Rugani (24) onder de dertig jaar is. Juventus is naarstig op zoek naar een vervanger voor de oude centrumverdedigers. Daarom staat De Ligt op het wensenlijstje van de Oude Dame.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner