06.06.2019 08:00

Ronaldo scoort na hattrick vaker dan heel Zwitserland

Cristiano Ronaldo was woensdagavond dé grote man in de eerste halve finalewedstrijd in de Nations League A. De aanvaller zorgde tegen Zwitserland voor een hattrick in de 3-1 overwinning van de Portugezen.

Het was alweer hattrick nummer 53 in de carrière van Ronaldo, die er in zijn loopbaan zeven maakte voor de nationale ploeg. Dat deed de supervedette nooit in een oefeninterland tegen een klein land, want altijd produceerde hij zijn drie goals tijdens een officiële wedstrijd. De eerste treffer van de Juventus-aanvaller tegen de Zwitsers kwam tot stand uit een directe vrije trap. Dat was zijn handelsmerk in het beginstadium van zijn carrière, al maakte hij twee van zijn laatste drie goals namens Portugal uit een vrije trap. Opvallend is dat hij slechts 2 vrije trappen scoorde uit de 52 goals daar voorafgaand.

In totaal staat Ronaldo inmiddels op 88 interlandtreffers. Voor het fenomeen lijkt dat misschien niet heel veel, maar het zijn ongekende cijfers. Zetten we zijn doelpuntentotaal af tegen het aantal treffers dat de hele selectie van Zwitserland maakte, moeten we concluderen dat Ronaldo in zijn eentje namelijk vaker heeft gescoord dan Zwitsers. Alle spelers uit het Alpenland produceerden gezamenlijk 87 interlandgoals. Dat zegt vooral iets over het krankzinnige doelpuntenaantal van Portugal. Want Ronaldo maakte er wel 88, de rest van de Portugese selectie komt niet verder dan 32 doelpunten. 

Aantal interlandgoals Ronaldo vs. Zwitserland en Portugal

  • Aantal interlandgoals Cristiano Ronaldo: 88 doelpunten
  • Aantal interlandgoals Zwitserse selectie: 87 doelpunten
  • Aantal interlandgoals Portugese selectie: 32 doelpunten (excl. Ronaldo)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner