09.06.2019 12:00

Selectie Portugal veel meer ervaren dan Oranje

Het Nederlands elftal neemt het vanavond op tegen gastland Portugal in strijd om de eindzege van de Nations League. De selectie van Oranje beschikt over een hele hoop minder ervaring dan die van de opponent. Ook het verschil tussen de topscorers is immens.

De 23-koppige selectie van Portugal heeft namelijk gezamenlijk liefst 780 interlands in de benen. Dat is een gemiddelde van bijna 34 per speler. De Portugees die het vaakst in actie kwam is Cristiano Ronaldo. De 34-jarige vedette diende namelijk in totaal 157 keer zijn land. Hij is de recordhouder van zijn land. Ook verdediger Pepe van FC Porto doorbreekt de grens van honderd: de ex-speler van Real Madrid heeft namelijk 106 wedstrijden achter zijn naam.


 Lees ook: De Ligt sluit tienerjaren af met voorsprong op Sneijder 


Bij de huidige selectie Oranje is er niemand met honderd of meer interlands in de benen.  Bij de selectie van Ronald Koeman is Daley Blind met 63 interlands de meest ervaren man. Het Nederlands elftal van nu heeft in totaal 553 wedstrijden voor het land in de benen. Dat zijn er dus ruim tweehonderd minder dan Portugal. Ook het verschil tussen de topscorers van beide landen is groot. Memphis Depay is momenteel de meest productieve Nederlander met zestien goals, terwijl Cristiano Ronaldo dat voor Portugal is met 88 doelpunten voor het nationale team.

Meeste goals/wedstrijden per land

  • Blind (63 wedstrijden) en Depay (16 goals)
  • Ronaldo (157 wedstrijden) en Ronaldo (88 goals)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner