08.06.2019 10:30

Speeltijd Blind in jaar tijd bijna vervierdubbeld

Het is een fantastisch seizoen voor Daley Blind. De zomeraankoop van Ajax, die terugkeerde na een avontuur bij Manchester United, stond in zijn carrière nog nooit zo vaak op het veld als in dit succesvolle Ajax-seizoen.

In totaal speelde Blind namelijk 66 wedstrijden, verdeeld over de Eredivisie, KNVB Beker, Europese voorrondes, de Champions League-campagne én in dienst van het Nederlands elftal. Hij trok dit seizoen 57 keer het shirt van Ajax aan, waarin hij 4919 minuten actief was. Dat is bijna 82 uur: hij stond dus in totaal meer dan drie volledige dagen op het veld namens de Amsterdammers.


 Lees ook: De Kalender: Nations League en vrouwen-WK 


Daarnaast werkte hij donderdag tegen Engeland zijn negende interland af en hij bleef voor de negende keer op rij de volledige negentig minuten op het veld staan. Met zijn 66 wedstrijden beleefde Blind een veel actiever jaar dan vorig seizoen bij United. In het seizoen 2017/2018 stond hij namelijk slechts zeventien keer op het veld, al kampte hij sinds januari met blessures. Dat betekent dus dat hij dit seizoen bijna vier keer zo vaak zijn schoenen aan mocht trekken dan voor United: om precies te zijn 3,88 keer zo vaak. Blind is in de selectie van Oranje ook de speler met de meeste speeltijd in de benen. Alleen Quincy Promes van Sevilla FC (65) en ploeggenoot Matthijs de Ligt (64) komen in de buurt van de 63-voudig international.

Oranje-spelers met meeste wedstrijden dit seizoen 

  • Daley Blind - 66
  • Quincy Promes - 65
  • Matthijs de Ligt - 64
  • Frenkie de Jong - 60
  • Donny van de Beek - 59

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner