09.06.2019 14:07

Oranje boekte slechts één officiële zege op Portugal

Het Nederlands elftal speelt vanavond voor de eerste prijs sinds 1988, toen het EK werd gewonnen. Ditmaal staat de winst van de Nations League op het spel. Tegenstander is Portugal, een absolute angstgegner.

Op 16 oktober 1991 speelde het Nederlands elftal tegen Portugal in een kwalificatieduel voor het EK 1992. Oranje zegevierde met 1-0 dankzij een doelpunt van Richard Witschge. Verder won het Nederlands elftal nooit een officieel duel met de Portugezen. Het leed vijf nederlagen en speelde één keer gelijk. In zes vriendschappelijke duels zegevierde Portugal eenmaal, werd het vier keer gelijk en won Oranje één keer.

Dat was vorig jaar maart, toen het Nederlands elftal onder Ronald Koeman met 0-3 won van de angstgegner. Door doelpunten voor rust van Memphis Depay, Ryan Babel en Virgil van Dijk werd de eindstand op het bord gezet. Het was de enige keer dat Nederland driemaal trefzeker was tegen Portugal. Dat duel in maart is de laatste keer dat de twee landen elkaar troffen in een onderlinge confrontatie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner