15.06.2019 17:06

Miedema is nog altijd maar 22, wel alltime topscorer

Eigenlijk behoort ze nog tot de categorie talent, ze is immers net zo oud als spelers als Donny van de Beek en Frenkie de Jong, maar Vivianne Miedema is op 22-jarige leeftijd de nieuwe alltime topscorer van de OranjeLeeuwinnen.

Miedema scoorde tegen Kameroen (3-1) haar 59e en zestigste treffer in het Oranje-shirt. Daarmee ging ze de doelpuntenproductie van Manon Melis heen, die van 2004 tot en met 2016 uitkwam voor de nationale ploeg. Toen Melis net zo oud was als Miedema nu is, had de 136-voudig international nog maar dertien doelpunten voor de OranjeLeeuwinnen gemaakt. Miedema had maar 77 interlands nodig en levert dus een ongekende prestatie.

De top vijf topscorers allertijden van de OranjeLeeuwinnen

  1. Vivianne Miedema – 60 doelpunten
    Manon Melis – 59 doelpunten
  2. Lieke Martens – 42 doelpunten
  3. Sylvia Smit – 30 doelpunten
  4. Sherida Spitse – 30 doelpunten
  5. Marjoke de Bakker – 29 doelpunten

Miedema was verantwoordelijk voor het eerste en laatste doelpunt in de wedstrijd tegen Kameroen. En ook de tweede Nederlandse treffer was een jubileumdoelpunt. Dominique Bloodworth scoorde voor de eerste keer voor de nationale ploeg. 

Dankzij de zege pakten de OranjeLeeuwinnen de volle buit uit twee wedstrijden en is plaatsing voor de voor de achtste finales een feit. In de laatste groepswedstrijd zal Nederland met Canada uitmaken wie groepshoofd is. Veel maakt het niet uit, want de tegenstander zal hoe dan ook een nummer twee zijn uit een andere groep (D of F).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner