11.06.2019 17:00

Oranje wint laat tegen meest ervaren Nieuw-Zeeland ooit

De OranjeLeeuwinnen hebben hun openingswedstrijd van het Wereldkampioenschap in Frankrijk gewonnen. Nederland dankte invaller Jill Roord, die diep in blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd maakte: 1-0.

Het doelpunt was volledig afhankelijk van de invallers, want Merel van Dongen zette de bal voor, Lineth Beerensteyn kopte terug en Rood werkte de bal met haar hoofd tegen de touwen. Het was overigens een overwinning die móést komen, want de Nieuw-Zeelandse vrouwen hadden nog nooit een wedstrijd gewonnen op het WK. In vier deelnames verloor de ploeg negen keer en speelde het driemaal gelijk.

Opvallend was dat de ploeg van Sarina Wiegman nagenoeg identiek startte zoals het twee jaar geleden ook begon aan het Europees Kampioenschap in eigen land. De bondscoach stuurde negen dezelfde spelers het veld in tegen Nieuw-Zeeland. Alleen het centrale duo Dominique Bloodworth en Stefanie van der Gragt was anders dan tijdens het EK. In 2015 speelden Anouk Dekker en Mandy van den Berg.

Vier jaar geleden openden beide ploegen ook tegen elkaar op het WK, in Canada. Toen maakte Lieke Martens het verschil. De basiself van dinsdagmiddag bij Nieuw-Zeeland was overigens bijzonder ervaren, want met 27 jaar en 282 dagen was het de meest geroutineerde ploeg dat had land ooit opstelde op het mondiale eindtoernooi.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner