15.06.2019 10:00

Copa America van start: Chili aan de macht

De Copa America is vannacht van start gegaan. Er zijn meerdere landen die na een lang seizoen zullen vechten voor de eindzege. Getuige de geschiedenis is Uruguay favoriet, maar de laatste jaren deed juist Chili het uitstekend.

De Chilenen zegevierden namelijk de laatste twee edities: in zowel 2015 als in 2016. Die twee zeges waren ook meteen de enige twee in de historie van het land. Verder is namelijk vooral Uruguay de baas op het toernooi. Het land van Luis Suárez won de Copa America namelijk al vijftien keer. Er is geen land dat vaker de trofee de lucht in mocht tillen. De laatste keer dat ze wonnen, dateert echter van 1995. Dat is dus al enige tijd geleden.

Argentinië kan door te winnen op gelijke hoogte komen met de recordhouder. De ploeg van Lionel Messi heeft veertien Copa's in de prijzenkast staan. Ook voor hen is het echter al lang geleden: 1993. Gastland Brazilië volgt op gepaste afstand met acht gouden medailles. Zij zijn deze eeuw wél sterk bezig: de Goddelijke Kanaries wonnen het toernooi in 2004 en 2007.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner