12.06.2019 13:30

Deze 5 landen hebben nog 100% score in EK-kwalificatie

De kwalificatiepoules voor het Europees Kampioenschap van 2020 zijn in de meeste gevallen al bijna halverwege. Een aantal landen koersen voorlopig zeer voortvarend af op plaatsing voor het Europese eindtoernooi.

In de poule van het Nederlands elftal heeft Noord-Ierland nog geen steken laten vallen. De Noord-Ieren troffen tweemaal Wit-Rusland en tweemaal Estland en gaan door vier zeges en de bijbehorende twaalf punten fier aan kop in Groep C. Dat zou Nederland nog wel eens in een benarde situatie kunnen brengen. Ook Spanje heeft vooralsnog de volle buit te gepakt en heeft al vijf punten afstand genomen van Roemenië én Zweden in Groep F.

Polen is vooral aanvallend een geduchte ploeg, met Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik en Krzysztof Piątek. Toch is Polen achterin ook ijzersterk, want in vier duels hield het de nul. Daarom staat het bovenaan in Groep G. Ook België, de koploper in Groep I, gaat onbezorgd richting het EK. Voor Italië is de klus iets lastiger, want dinsdagavond leek het lange tijd punten te verspelen tegen Bosnië-Herzegovina. Vlak voor tijd maakte Marco Verratti de 2-1, waardoor La Squadra Azzurra nog de perfecte score heeft in Groep J.

Ook Engeland en Duitsland hebben nog geen punten verspeeld, maar die ploegen hebben nog geen vier wedstrijden afgewerkt. De Engelsen, die net als Nederland door de finaleronde in de UEFA Nations League een onderbreking hadden van de EK-kwalificatie, staan nog maar op twee wedstrijden. Wel haalde het daarin zes punten. Duitsland werkte drie wedstrijden af, waaronder tegen Oranje. Alle drie de duels van Die Mannschaft werden gewonnen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner