16.06.2019 11:00

Messi met grote afstand meest verdienende voetballer

Er is een eeuwige strijd wie de beste voetballer ter wereld is: Cristiano Ronaldo of Lionel Messi. Laatstgenoemde was afgelopen seizoen in ieder geval de best verdienende sporter ter wereld. De voorsprong op zijn concurrenten is groot.

Het gaat hierbij om inkomsten van de club als salaris en premies én de inkomsten via sponsors. De Argentijn heeft een miljoenencontract bij kledingmerk Adidas, waardoor hij ruim de grens van honderd miljoen binnengekomen euro's overschrijdt. In totaal mocht hij dit seizoen 112 miljoen euro bijschrijven. Dat is zestien miljoen meer dan zijn Portugese concurrent Ronaldo.

De Portugese superster wordt dan weer op de voet gevolgd door Braziliaan Neymar, die onder contract staat bij het steenrijke Paris Saint-Germain. Daarna is het gat met de grootverdieners enorm. Op de vierde plek volgt Paul Pogba. De Fransman van Manchester United kreeg afgelopen seizoen ongeveer 29 miljoen op zijn rekening. Andrés Iniesta, die in de nadagen van zijn carrière bij het Japanse Vissel Kobe speelt, ontving een slordige 28 miljoen euro.

De best betaalde voetballers van het afgelopen seizoen (in euro's)

  1. Lionel Messi - 112 miljoen
  2. Cristiano Ronaldo - 96 miljoen
  3. Neymar - 92 miljoen
  4. Paul Pogba - 29 miljoen
  5. Andrés Iniesta - 28 miljoen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner