14.06.2019 10:00

De 5: best bezochte presentaties van een nieuwe topspeler

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Na de presentatie van Eden Hazard bij Real Madrid kijken we naar de vijf presentaties waar het meeste publiek op af kwam.

1: Cristiano Ronaldo → Real Madrid
In Estadio Santiago Bernabéu zaten 50.000 mensen toen Hazard werd gepresenteerd aan het publiek. Daarmee valt hij net buiten deze lijst. Toen Ronaldo in de zomer van 2009 werd gepresenteerd aan het publiek van Real Madrid leverde dat het grootste toeschouwersaantal ooit op. Liefst 80.000 man was naar de presentatie afgekomen van de man die over was gekomen van Manchester United.

2: Diego Maradona → SSC Napoli
In Argentinië was Maradona een superster en die klasse etaleerde hij bij FC Barcelona. Toen SSC Napoli de technicus vervolgens overnam van de Catalanen was heel Napels in rep in roer. Bij zijn presentatie waren liefst 70.000 uitzinnige Italiaanse supporters aanwezig. Toen hopende dat hij zou uitgroeien tot een ster, maar die verwachtingen overtrof Maradona ruimschoots.

3: Zlatan Ibrahimović → FC Barcelona
Pep Guardiola wilde zijn aanval van nieuwe impulsen voorzien. Na vijf Italiaanse jaren bij Juventus en Inter namen de Catalanen Ibrahimović over van laatstgenoemde club. Hij moest de nieuwe aanvalspartner worden van Messi. Liefst 60.000 fans kwamen naar de presentatie en waren dolgelukkig met de komst van de Zweed, die achteraf in onmin raakte met Guardiola en de club alweer na één seizoen zou verlaten.

4: Neymar → FC Barcelona
Hij was hét wonderkind in Brazilië en werd begeerd door heel Europa. FC Barcelona troefde echter op het nippertje de concurrentiestrijd af en daar waren de fans maar dolblij mee. Neymar kreeg een feestelijke presentatie en werd ontvangen door liefst 57.000 supporters.

5: Kaká → Real Madrid
Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez trok de portemonnee in de zomer van 2009. Naast Ronaldo werd namelijk ook Kaká aangetrokken en dat zorgde ervoor dat fans van De Koninklijke tweemaal in een paar weken tijd naar een presentatie konden van een nieuwe wereldster. Er waren niet zo veel fans aanwezig als bij Ronaldo, maar toch verwelkomden liefst 55.000 Real Madrid-fans de van AC Milan overgekomen Kaká.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner