14.06.2019 13:15

De Kalender: Leeuwinnen, Copa América en Gold Cup

De OranjeLeeuwinnen spelen zaterdag de tweede wedstrijd op het Wereldkampioenschap in Groep E. De ploeg van Sarina Wiegman treedt dan aan tegen het Afrikaanse land Kameroen, dat eerder met 1-0 verloor van Canada.

Nederland won op haar beurt met 1-0 in de eerste wedstrijd van de poule. Dat gebeurde tegen Nieuw-Zeeland. Bij een overwinning op Kameroen zijn de OranjeLeeuwinnen zo goed als zeker van een plaats bij de laatste zestien, immers de twee beste nummers drie van de groepfase gaan ook door naar de achtste finale. Een zege is zeer welkom voor Nederland, aangezien de laatste wedstrijd van de poule tegen Canada is, de sterkst geachte tegenstander.

In Zuid-Amerika start de Copa América. De Ajacieden Nicolas Tagliafico en David Neres zijn vanuit de Eredivisie de vertegenwoordigende spelers. De Ajacieden hopen met hun land, respectievelijk Argentinië (pittige start tegen Colombia) en Brazilië (eerste duel vs. Bolivia), een gooi te doen naar de Zuid-Amerikaanse equivalent van het Europees Kampioenschap. Een outsider voor de titel is Uruguay, dat PSV'er Gastón Pereiro in de gelederen heeft. Daarnaast zal Renato Tapia, afgelopen seizoen verhuurd door Feyenoord aan Willem II, actief zijn namens Peru op het eindtoernooi.

Een dag later start ook de Gold Cup, met onder meer PSV'er Érick Gutiérrez die met Mexico start tegen Cuba en het Curaçao van de Eredivisionisten Eloy Room (PSV), Darryl Lachman (PEC Zwolle), Cuco Martina (Feyenoord), Juriën Gaari (RKC Waalwijk), Jafar Arias (FC Emmen), Charlison Benschop (De Graafschap), Gervane Kastaneer (ADO Den Haag) en Elson Hooi (NAC Breda). Zij openen tegen El Salvador en gaan op zoek naar het eerste doelpunt op de Gold Cup.

Zaterdag 15 juni:

  • 02.30u: Brazilië – Bolivia (Copa América)
  • 15.00u: Nederland – Kameroen (WK vrouwen)
  • 21.00u: Venezuela – Peru (Gold Cup)

Zaterdag 16 juni:

  • 00.00u: Argentinië – Colombia (Copa América)
  • 04.00u: Mexico – Cuba (Gold Cup)

Maandag 17 juni:

  • 00.00u: Uruguay – Ecuador (Gold Cup)

Dinsdag 18 juni:

  • 01.00u: Curaçao – El Salvador (Gold Cup)

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner