15.06.2019 15:45

VIDEO: Van Dijk met snelste sprint van CL-seizoen

De absolute topsnelheid is in het voorbije Champions League-seizoen gemeten bij een sprint van Virgil van Dijk. De verdediger van Liverpool FC rende met 34,5 kilometer per uur in de laatste minuut tegen FC Barcelona.

Liverpool stond in Camp Nou met 3-0 achter toen Van Dijk in de 92ste minuut mee naar voren ging bij een hoekschop. De voorzet werd afgeslagen en FC Barcelona zette aan voor een counter. Van Dijk zette alles op alles om de tegenstander in te halen en haalde daarbij een topsnelheid van 34,5 kilometer per uur. Metingen van de UEFA wijzen uit dat er niemand harde rende in de Champions League.

Het is speculeren wat betreft de waarde van de sprint, maar mede dankzij de inzet van Van Dijk kon de kansrijke counter van de Catalanen worden verijdeld. De drie tegen één-situatie werd door het dichtlopen van de ruimte een lastige kans voor Luis Suárez, die zijn schot geblokt zag worden door Andrew Robertson. Daardoor bleef het bij 3-0, een schade die Liverpool in de return nog wist te herstellen. De 4-0 zege op Anfield verzekerde The Reds van de finale, die werd gewonnen ten koste van Tottenham Hotspur.

Van Dijk bleef Leroy Sané van Manchester City net voor in het sprintduel. De Duitse aanvaller liep maar 0,1 kilometer per uur zachter tegen 1899 Hoffenheim.

De snelste sprints in de Champions League:

  1. Virgil van Dijk (Liverpool FC) - 34,5 km/h
  2. Leroy Sané (Manchester City) - 34,4 km/h
  3. Nemanja Radonjić (Rode Ster Belgrado) - 34,2 km/h
  4. Kyle Walker (Manchester City) - 34,2 km/h
  5. Gareth Bale (Real Madrid) - 33,8 km/h

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner