16.06.2019 17:20

Zes Nederlanders maken kans op Golden Boy-award

Matthijs de Ligt krijgt van de de Italiaanse sportkrant Tuttosport de kans om zijn Golden Boy-titel te verdedigen. De verdediger is samen met vijf andere Nederlanders opgenomen in de lijst met talenten.

Vorig seizoen won De Ligt als eerste verdediger ooit de prestigieuze award voor spelers tot 21 jaar. Het gebeurde nog niet eerder dat een speler zijn titel wist te verdedigen, maar de naam van De Ligt prijkt op de eerste shortlist. Samen met vijf andere Nederlanders gaat hij de concurrentie aan met de in totaal honderd talenten.

Justin Kluivert (AS Roma), Tahith Chong (Manchester United), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Leandro Fernandes (Juventus) behoren ook tot de grootste talenten van Europa. Kluivert wist vorig jaar de publieksprijs in de wacht te slepen.

Naast de Nederlandse talenten zijn ook de Nederlandse clubs goed vertegenwoordigd. Alexander Isak (Zweden, vorig seizoen Willem II), Victor Jensen (Denemarken, Ajax), Mauro Júnior (Brazilië, PSV), Maxi Romero (Argentinië, PSV) en Luis Sinisterra (Colombia, Feyenoord) zijn de Italiaanse sportjournalisten ook positief opgevallen op de (jeugd)velden.

De kans dat één van de genomineerden met een Nederlandse voetbalachtergrond wint, lijkt niet groot. Zelfs Kylian Mbappé lukte het niet om zijn titel te verdedigen - dit jaar is hij zelfs niet eens genomineerd - wat de kansen voor De Ligt doet slinken. De andere Nederlandse talenten zullen het zeer waarschijnlijk moeten afleggen tegen onder meer Moise Kean (Juventus), Gianluigi Donnarumma (AC Milan), João Félix (Benfica), Phil Foden (Manchester City) of Vinícius Júnior (Real Madrid).

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner