17.06.2019 11:15

Gewilde Maguire troeft Van Dijk net af in de lucht

Virgil van Dijk staat te boek als een ijzersterke kopper, maar hij moet het afleggen tegen één speler die nog sterker bleek in de lucht. Harry Maguire won de meeste kopduels van de gehele Premier League.

Maguire staat nog onder contract bij Leicester City, maar dat lijkt een kwestie van tijd met de verregaande interesse van onder meer Manchester United en Manchester City. De twintigvoudig Engels international moet in Manchester de defensie van de nodige kopkracht gaan voorzien. Maguire kwam van alle spelers in de Premier League het vaakst als winnaar uit een kopduel. In 78,2 procent van de gevallen kwam de bal op het hoofd van de centrale verdediger.

Van de 309 spelers die minimaal dertig keer een duel in de lucht aangingen, komt het succespercentage van Van Dijk het dichtst bij dat van Maguire. Van de 223 duels won Van Dijk er 170, waarmee hij in 76,2 procent als winnaar uit de strijd kwam. Maguire is met 1,94 meter wel net één centimeter langer dan de Nederlander (1,93 meter).

Voor een bedrag van minimaal negentig miljoen euro kan het contract van Maguire (tot medio 2023) worden afgekocht. Daarmee ligt de vraagprijs ver boven zijn transferwaarde van vijftig miljoen euro. Met de op handen zijnde transfer zal Maguire ook daarmee Van Dijk net aftroeven als duurste verdediger aller tijden.

Duurste verdedigers aller tijden tot transfer Maguire:

  1. Virgil van Dijk: €84,6 miljoen
  2. Lucas Hernandez: €80 miljoen
  3. Aymeric Laporte: €70 miljoen
  4. Benjamin Mendy: €57,5 miljoen
  5. Kyle Walker: €56 miljoen

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner