19.06.2019 08:57

WK-debutanten verzamelden gezamenlijk nul punten

De nieuwkomers op het Vrouwen WK in Frankrijk weten nog geen onuitwisbare indruk te maken in positieve zin. De vier debutanten pakten in tien wedstrijden in de groepsfase nog niet één punt.

Thailand, Zuid-Afrika, Chili en Jamaica zijn er dit jaar voor het eerst bij. Nog geen van de debutanten wist in de tien wedstrijden die ze gezamenlijk speelden een punt te pakken. Niet alle ploegen zullen met lege handen naar huis gaan, aangezien Thailand en Chili de laatste groepswedstrijd tegen elkaar spelen. Zuid-Afrika en Jamaica zijn wel uitgespeeld op het WK.

Toch zal de deelname van de debutanten niet onvergetelijk zijn. Naast dat het prachtig is dat de voetbalontwikkeling in die landen een boost krijgt, baarde vooral Thailand opzien door de grootste nederlaag ooit te noteren. De Verenigde Staten walsten er met 13-0 over heen. De andere groepswedstrijd ging met 5-1 verloren van Zweden, maar dat ene doelpunt was een mijlpaal voor de pas startende dames.

Ook Zuid-Afrika en Jamaica kwamen tot scoren op de eindronde. Zuid-Afrika mocht zelfs lang dromen van een enorme stunt tegen Spanje, toen het bij rust nog met 1-0 voorstond. Jamaica maakte dinsdagavond tegen Australië het eerste doelpunt ooit op een WK en gaat ook niet met volledig lege handen naar huis.

Jamaica krijgt hattricks om de oren
Ook in defensief opzicht was het een memorabel toernooi voor Jamaica. In alle drie de groepswedstrijden had een tegenstander het op de heupen en werd er een hattrick genoteerd. Cristiane maakte het verschil namens Brazilië (3-0), Cristiana Girelli scoorde de eerste drie doelpunten voor Italië (0-5) en Sam Kerr maakte zelfs liefst vier doelpunten voor Australië (1-4). Nog nooit eerder kreeg een land in alle WK-wedstrijden in de groepsfase een hattrick om de oren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner