19.06.2019 08:00

Klose verliest all-time topscorerstitel op het WK

Miroslav Klose is dinsdagavond voorbijgestreefd als topscorer aller tijden op het Wereldkampioenschap. Zijn productie van zestien treffers werd overtroffen door de Braziliaanse Marta, die matchwinner werd tegen Italië (1-0).

De 33-jarige spits is bezig aan haar vijfde WK met Brazilië. Daar kwam ze negentien keer in actie, waarin ze zeventien doelpunten maakte. Klose verzekerde zich in 2014 van de status 'WK-topscorer aller tijden' met zestien doelpunten, maar de Duitser is sinds dinsdagavond zijn titel kwijt aan Marta.

Marta op WK's

  • 5 WK's, 19 wedstrijden, 17 doelpunten

Klose op WK's

  • 4 WK's, 24 wedstrijden, 16 doelpunten

Met een rake strafschop schoot Marta haar land naar de zege en de volgende ronde, ook al eindigen de Brazilianen met zes punten als derde in de groep. De beste nummers drie plaatsen zich ook voor de achtste finales, wat de redding is voor Brazilië. Op doelsaldo bleef het land net achter Italië en Australië, die ook zes punten verzamelden.

In de achtste finales zal Brazilië tegen Engeland of Japan aantreden. Daar kan Marta verder op doelpuntenjacht om haar positie aan de top te verstevigen. Van de actieve spe(e)l(st)ers heeft ze de komende jaren weinig te duchten. Teamgenoot Cristiane komt met elf doelpunten het dichtst in de buurt. Het record van Marta zal dus voorlopig in de geschiedenisboeken blijven staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner