21.06.2019 11:00

Begeerde Pogba is United's beste speler

Paul Pogba staat in de belangstelling van bijna iedere topclub. De 26-jarige middenvelder heeft aangegeven dat zijn vertrek aanstaande is en het is wachten tot zijn en United's wegen zullen scheiden. Dat zal een flinke aderlating zijn voor de Engelse grootmacht.

Want sinds Pogba's entree in Manchester in de zomer van 2016 is er geen speler die vaker betrokken is bij een United-goal dan de Franse middenvelder. Pogba, die voor 105 miljoen euro overkwam van Juventus, scoorde sindsdien in alle competities 31 keer en gaf 29 assists. Dat betekent dus dat hij in totaal bij zestig doelpunten betrokken was. Daarvoor had hij 135 wedstrijden nodig.

Afgelopen seizoen was zelfs cijfermatig het beste jaar van Pogba. Hij scoorde dertien keer en was daarmee clubtopscorer. Hij bleef spits Romelu Lukaku (12 goals) op een haar na voor. Hij boekte bovendien een persoonlijk record, want nooit scoorde hij in een competitie vaker dan acht maal. Nadat José Mourinho vertrok uit Engeland leefde de krachtpatser op onder de vleugels van Ole Gunnar Solskjær.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner