20.06.2019 11:57

Gewilde Neymar heeft één-na-hoogste marktwaarde

Er wordt flink getrokken aan Neymar, die weg zou willen en weg zou mogen bij Paris Saint-Germain. Vooral een terugkeer naar FC Barcelona lijkt aan de orde, maar daarvoor moet dan flink de portemonnee worden getrokken.

Twee jaar na zijn vertrek als duurste speler aller tijden, lijkt een terugkeer naar Barça in de maak. Destijds legde PSG de gelimiteerde transfersom van 222 miljoen euro op tafel om het contract van Neymar af te kopen, maar dat bedrag zou aanzienlijk lager liggen bij een eventuele terugkeer. Een bedrag van honderd miljoen euro plus drie spelers is Barcelona bereidt om te besteden aan Neymar. Ousmane Dembélé, Samuel Umiti en Ivan Rakitic zouden dan in de deal betrokken worden.

De spelers die worden ingeruild om de transfersom van Neymar te drukken, zijn echter gezamenlijk veel meer waard dan de marktwaarde van Neymar. Dembélé (100 miljoen), Umtiti (45 miljoen) en Rakitic (40 miljoen) zouden met de honderd miljoen aan transfersom de totale waarde van de deal op 295 miljoen euro brengen. Volgens het gerenommeerde Transfermarkt is Neymar 180 miljoen euro waard.

Spelers met hoogste transferwaarde:

  1. Kylian Mbappé (PSG) - 200 miljoen euro
  2. Neymar (PSG) - 180 miljoen euro
  3. Mohamed Salah (Liverpool) - 150 miljoen euro
  4. Harry Kane (Tottenham Hotspur) - 150 miljoen euro
  5. Eden Hazard (Real Madrid) - 150 miljoen euro

Hou ouder een speler en korter de contractduur, hoe minder die waard is. Dat betekent echter niet dat deze bedragen leidend zijn bij de onderhandeling, clubs mogen vragen wat ze willen zolang een speler daar onder contract staat. Het contract van Neymar (27 jaar) bij PSG loopt tot medio 2022, waardoor de Fransen een sterke onderhandelingspositie hebben.

Voorzitter Josep Maria Bartomeu zou al een goed gesprek hebben gehad met de vader en zaakwaarnemer van de Braziliaan. Wanneer er een terugkeer aan de orde is, moeten beide partijen wel de strijdbijl begraven. Er lopen nog rechtszaken tussen club en speler over de afhandeling van de transfer twee jaar geleden.

Blessuregevoelig
Het is wel een risico voor FC Barcelona als de club bereidt is om zo ver te gaan voor Neymar. De dribbelaar heeft de laatste jaren nogal last van blessures. Momenteel mist hij de Copa América door een gescheurde enkelband. Eerder dit seizoen miste hij achttien wedstrijden door een voetblessure, twee jaar geleden waren dat er zestien door een gebroken middenvoetsbeentje. In de twee seizoen bij Paris Saint-Germain, stond hij dus steeds al een half jaar langs de kant.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner