22.06.2019 09:15

Sánchez voegt zich bij Zuid-Amerikaanse top tien

Chili heeft zich mede door hoofdrolspeler Alexis Sánchez geplaatst voor de kwartfinales van de Copa América. De tweede wedstrijd tegen Ecuador op het Zuid-Amerikaanse kampioenschap werd met 1-2 winnend afgesloten.

De Chilenen kwamen vroeg op voorsprong dankzij Jose Fuenzalida. Hij scoorde al na acht minuten de 1-0. Ecuador deed halverwege de eerste helft wat terug en bracht de stand weer op gelijke hoogte via een succesvolle strafschop van Enner Valencia. En toen was daar het moment voor Alexis Sánchez, die ondanks een enkelblessure voor de rust toch bleef staan. De aanvaller van Manchester United schoot een voorzet knap in het doel: 1-2. Die stand bleef tot het einde op het scorebord en daarmee is Chili zeker van een plek bij de laatste acht.

Bijzonder doelpunt voor Sánchez

Met dit doelpunt voegt Sánchez zich bij de top tien all-time topscorers van Zuid-Amerikaanse voetballers die scoorden voor hun land. Dat rijtje ziet er als volgt uit:

• 43 - Alexis Sánchez

De Copa América lijkt een welkome onderbreking voor Sánchez als het gaat om zijn scoringsdrift. Het saillante detail is namelijk dat de Chileen in twee wedstrijden voor Chili dit toernooi net zoveel doelpunten maakte als voor Manchester United afgelopen seizoen. Echter had Sánchez daar bij Manchester United 27 wedstrijden voor nodig.