23.06.2019 13:26

FC Emmen hyperactief op de transfermarkt

FC Emmen is deze zomer verreweg het meest actief op de transfermarkt als het gaat om Eredivisie-clubs. Geen enkel team op het hoogste niveau van Nederland komt in de buurt van de gehandhaafde debutant.

Terwijl het nieuwe kalenderjaar in de voetballerij nog moet beginnen, hebben er al 22 mutaties plaatsgevonden in de selectie van FC Emmen. Dat zijn twee keer zoveel mutaties als de nummer twee op het lijstje: Sparta Rotterdam. Er zijn vooralsnog maar vijf clubs die de dubbele cijfers halen als het gaat om mutaties.

Bij FC Emmen valt vooral de grote schoonmaak op. Van zes spelers werd het contract niet verlengd. Daarnaast nam de formatie uit Drenthe al op transferbasis afscheid van flink wat spelers, zoals Nico Neidhart, Caner Cavlan, Kjell Scherpen en Stef Gronsveld. Met zes aanwinsten (Matthias Hamrol, Marko Kolar, Jan-Niklas Beste, Desevio Payne, Ferhat Görgülü en Lorenzo Burnet) is FC Emmen ook aan de andere kant van de transfermarkt zeer actief.

PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en ADO Den Haag presenteerden nog maar één nieuwe aanwinst voor het nieuwe seizoen. De laatstgenoemde twee clubs staan dan ook onderaan in het mutatieklassement van de Eredivisie. ADO Den Haag haalde één speler (Milan van Ewijk) en nam - buiten de huurlingen - afscheid van Trevor David, Melvyn Lorenzen (beiden geen contractverlenging) en Sem Steijn (verhuurd). Vitesse deed zaken met PSV door Armando Obispo te huren, maar zag verder alleen huurlingen terugkeren in Arnhem. Van Maikel van der Werff en Alexander Büttner werden de contracten niet verlengd, terwijl Arnold Kruiswijk stopte. 


Voor dit overzicht is gekeken naar de keuzes die een club op transfergebied heeft gemaakt. Een gehuurde speler die na een seizoen terugkeert naar zijn oorspronkelijke werkgever, telt dus niet mee als keuze. Een gehuurde speler die na een seizoen definitief gekocht is door een club, geldt wel als keuze.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner