23.06.2019 18:51

Succes in eerste wedstrijd geen garantie voor Marokko

Marokko en de Afrika Cup is de afgelopen jaren geen gelukkige combinatie gebleken. Zondag startte het land weer niet goed, maar werd er wel gewonnen. Marokko hoopt in Egypte af te rekenen met het verleden.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd in de openingswedstrijd van Marokko het verschil gemaakt tegen Namibië. Uitgerekend een eigen goal van Itamunua Keimuine hielp Marokko aan twee extra punten. Hij werkte de bal achter zijn eigen doelman na een vrije trap van Ajacied Hakim Ziyech.

De laatste keer dat Marokko zijn eerste wedstrijd op het toernooi om de Afrika Cup won, was in 2008. Toen werd uitgerekend Namibië met 5-1 opzij gezet. Sindsdien kan Marokko echter niet teren op geweldige resultaten op het Afrikaanse eindtoernooi. In 2008 was de groepsfase, ondanks de winst tegen Namibië, het eindstation, twee jaar later was Marokko er niet eens bij op de Afrika Cup. Twee jaar geleden reikte Marokko tot de kwartfinale, waarin het werd uitgeschakeld door Egypte. Dat is in de laatste tien jaar ook meteen de beste prestatie van Marokko.

Voor de beste prestatie van Marokko in tijden moeten we vijftien jaar terug, toen De Leeuwen van de Atlas in Tunesië de finale verloren van het gastland. Er is Marokko veel aan gelegen om eindelijk weer eens te presteren op het Afrikaanse toernooi, het startsein werd zondag gegeven. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner