24.06.2019 09:54

Messi volledig platgelegd door Qatar in cruciaal duel

Argentinië is zondagavond met de schrik vrijgekomen in de Copa América. Het land stond laatste in de groep, maar na de eigen zege op Qatar én de overwinning van Colombia op Paraguay, is Argentinië een ronde verder.

De Argentijnen zijn flink afhankelijk van de inbreng van Lionel Messi. Ze geven de bal aan hem, en tien spelers kijken vervolgens toe wat hij ermee gaat doen. Qatar snapte heel goed dat met het uitschakelen van Messi het grootste gevaar is geweken. De sterspeler mocht de bal komen halen tegen de eigen helft, maar koste wat het kost niet tot het strafschopgebied komen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar Qatar is daar wel in geslaagd. Messi had nul balcontacten in de vijandelijke zestien meter.

Balcontacten Messi vs. Qatar
 

Toch wist Argentinië wel de benodigde overwinning te pakken. Via een vroeg doelpunt van Lautaro Martínez ('4) en een late goal van Kun Agüero ('82) werd er met 2-0 gewonnen. Op het andere veld pakte Colombia negen punten uit drie wedstrijden door ook Paraguay te verslaan. Paraguay is daarmee al tien wedstrijden op de Copa América zonder zege, de langste reeks van het land ooit.

Tegenstander kwartfinale
In de kwartfinale neemt Argentinië het op tegen Venezuela, dat tweede eindigde in groep A. Tegen Brazilië (0-0) en Peru (0-0) werd gelijkgespeeld, waarna Bolivia (3-1) werd verslagen. Een van de tegenstanders van Argentinië die Messi moet gaan afstoppen is voormalig FC Twente-speler Roberto Rosales. De rechtsback speelde drie volledige wedstrijden in de groepsfase als rechtsachter en zal na de Braziliaanse voorhoede ook de Argentijnse sterspelers van scoren moeten zien af te houden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner