24.06.2019 10:53

'Wissel' Promes bij eerste elf Ajax qua speelminuten

Ajax heeft de volgende zomeraanwinst binnen: Quincy Promes tekent een vijfjarig contract in Amsterdam. De 27-jarige aanvaller komt over van Sevilla FC, waar hij geregeld op de bank moest beginnen. Toch speelde hij afgelopen seizoen meer dan sommige basisspelers onder Erik ten Hag.

De inmiddels ontslagen trainer Pablo Machín zag in Promes niet zijn ideale buitenspeler, wat wel de favoriete positie is van Promes. De Amsterdammer werd wel geregeld opgesteld als vleugelverdediger, maar helemaal zeker van een basisplaats was hij allerminst. In vijftien competitiewedstrijden begon Promes vanaf de aftrap, wat minder dan de helft is. Maar door liefst achttien invalbeurten kwam hij wel in 33 competitiewedstrijden in actie, maar twee spelers van Sevilla hebben meer wedstrijden achter hun naam staan.

En ook in de andere competities - Europa League en Copa del Rey - kwam Promes aan vele speelminuten, zij het niet altijd vanaf de aftrap. In Europees verband kwam hij alle tien de wedstrijden in actie en ook voor de nationale beker mocht Promes alle wedstrijden op het veld verschijnen. Er zijn maar weinig wedstrijden die volledig aan Promes voorbij gingen, waardoor het aantal speelminuten heel hard oploopt.

Voor zijn nieuwe club, Ajax, was het een lang seizoen. Erik ten Hag vond na verloop van tijd zijn ideale formatie, die hij vrijwel elke wedstrijd het vertrouwen gaf. De basis van Ajax stond vast en het aantal speelminuten van die eerste elf is aanzienlijk. Toch neemt 'wissel' Promes een plaats in binnen dat rijtje boven David Neres en maar vlak onder Lasse Schöne en Noussair Mazraoui.

Meeste speelminuten vorig seizoen

  1. Daley Blind: 4.919
  2. Matthijs de Ligt: 4.848
  3. André Onana: 4.813
  4. Dušan Tadić: 4.797
  5. Frenkie de Jong: 4.411
  6. Donny van de Beek: 4.116
  7. Hakim Ziyech: 4.111
  8. Nicolás Tagliafico: 4.011
  9. Noussair Mazraoui: 3.799
  10. Lasse Schöne: 3.765
  11. Quincy Promes: 3.495
  12. David Neres: 3.468
  13. Klaas Jan Huntelaar: 2.346

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner