24.06.2019 13:19

Guardado gaat na zege met Mexico recordboeken in

Andrés Guardado heeft sinds dinsdagnacht een schitterend record te pakken. Met Mexico won hij op de Gold Cup van Martinique (3-2) en daarmee pakte hij de meeste overwinningen van alle spelers die afkomstig zijn van de Amerikaanse continenten.

Liefst 91 wedstrijden wist Andrés Guardado winnend af te sluiten met Mexico. De voormalig PSV'er is daarmee voormalig recordhouder Landon Donovan voorbij, die met de Verenigde Staten tot negentig interlandzeges kwam. Op de Amerikaanse continenten, Noord- en Zuid-Amerika, won er geen voetballer meer wedstrijden met zijn nationale ploeg dan Guardado.

Op de wereldwijde lijst van meeste interlandoverwinningen heeft Guardado niet alleen Donovan achter zich gelaten, maar is hij ook David Silva voorbij. Cristiano Ronaldo kan volgende week al worden ingehaald, als Mexico de finale van de Gold Cup weet te bereiken. Eerstvolgende horde is de kwartfinale, tegenstander nog niet bekend.

Meeste interlandoverwinningen:

  1. 123 Sergio Ramos - Spanje
  2. 121 Iker Casillas - Spanje
  3. 100 Xavi Hernández - Spanje
  4. 96 Andrés Iniesta - Spanje
  5. 95 Ahmed Hassan - Egypte
  6. 94 Lilian Thuram - Frankrijk
  7. 93 Cristiano Ronaldo - Portugal
  8. 91 Andrés Guardado - Mexico
  9. 90 David Silva - Spanje
  10. 90 Landon Donovan - Verenigde Staten

Wereldwijd record in aantocht?
De 32-jarige Guardado speelde al 157 interlands voor Mexico. Het all-time record van meeste interlands ligt in het verschiet, als de middenvelder deze lijn weet door te trekken. De meeste wedstrijden voor het land werden tot dusverre gespeeld door Ahmed Hassan, die 184 keer voor Egypte uitkwam.

Guardado is in een race verwikkeld met Sergio Ramos, waar de Spanjaard koploper is. De 33-jarige Ramos kwam 165 keer voor de nationale ploeg uit en ligt dus acht interlands voor. Beide spelers zullen de komende jaren nog in staat zijn om hun land te vertegenwoordigen, dus het ligt in de lijn der verwachting dat het record van Hassan gesneuveld zal worden. Vraag is alleen wie als eerste de finish zal bereiken: Guardado of Ramos?

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner